6 Reguli de securitate pentru telefonul tău
Jun 22, 2021    
Diverse, Articole, e-Learning    
177

6 Reguli de securitate pentru telefonul tău

Dispozitivele noastre mobile nu sunt doar un mijloc de comunicare cu ceilalți. Au evoluat într-un dispozitiv de stocare a datelor, într-un înregistrator video și de sunet, precum și o modalitate simplă de a accesa conturile noastre bancare.

Securitatea mobilă este adesea trecută cu vederea de mulți utilizatori, care resping realitatea riscurilor de securitate generată de interacțiunile neglijente cu lumea digitală.

Având în vedere portabilitatea și multitudinea de funcționalități, dispozitivele mobile sunt extrem de afectate la amenințările cibernetice, inclusiv malware, spyware și tentative de phishing care pot compromite acea bucată prețioasă de tehnologie pe care o păstrăm în buzunar și informații stocate pe ea, spune Bitdefender.ro.

Hackerii știu că utilizatorii se comportă adesea în mod imprudent cu dispozitivele lor inteligente. Dacă își joacă cărțile corect, compromiterea dispozitivelor unui utilizator poate fi recompensată din punct de vedere financiar, oferind informații despre informațiile private și sensibile ale proprietarului său.

Iată câteva măsuri preventive esențiale care vă ajută să vă protejați și să vă protejați dispozitivele de cele mai frecvente amenințări de securitate mobilă.

Păstrați dispozitivele și aplicațiile actualizate la zi
Un sistem actualizat vă poate proteja smartphone-ul sau tableta de vulnerabilități sau lacune care pot fi exploatate. Dacă nu vă place funcționalitatea actualizărilor automate de pe dispozitivele mobile, urmăriți notificările de actualizare software și memento-urile care pot apărea pe ecran și instalați patch-urile manual imediat ce aveți timp.

Ștergeți de pe dispozitiv aplicațiile neutilizate
Aplicațiile vechi și neutilizate care nu au fost actualizate pot ascunde defecte grave de securitate care pun în pericol securitatea dispozitivului dvs.

Luați în considerare examinarea bibliotecii de aplicații pentru orice aplicații de care nu mai aveți nevoie. O curățare vă va facilita găsirea aplicațiilor și vă va ajuta dispozitivul să fie mai sigur.

Faceți backup pentru date
Astăzi, cardurile de memorie pentru dispozitive mobile oferă o capacitate mare de stocare pentru persoanele de contact, mesaje, fișiere, videoclipuri și fotografii. Cu toate acestea, realizarea de copii de rezervă regulate pentru datele dvs. este esențială în caz de furt sau compromisuri rău intenționate, cum ar fi un atac ransomware.

Evitați atacurile de smishing și phishing
La fel ca phishingul, atacurile bazate pe SMS, cunoscute și sub numele de smishing, caută să păcălească destinatarii să acceseze un link rău intenționat prin text. Atacurile înfiorătoare se bazează pe tactici de inginerie socială pentru a păcăli destinatarii să predea informații personale sau să descarce software rău intenționat pe dispozitiv.

Tratați cu atenție orice SMS nesolicitat, în special cele care pretind că vin de la banca dvs. și vă cer informații personale sau financiare.

Dacă vă verificați întotdeauna e-mailurile, fiți atenți la orice mesaje nesolicitate care încearcă să creeze un sentiment de urgență sau să inducă o stare de panică.

Fraudații și escrocii vă pot apela și la telefon. La fel ca orice actor bun, escrocul va încerca să vă convingă că oferta sau scopul apelului este legitim. Dacă vi se solicită informații de identificare personală, numere de cont bancar, coduri PIN sau numere de card de credit, închideți imediat. Bullying-ul sau amenințările sunt un alt steag roșu major.

Evitați rețelele WiFi publice nesecurizate
Rețelele WiFi publice sunt rareori securizate, oferind modalități suplimentare de a vă compromite dispozitivul. Astfel, în ciuda reducerii călătoriilor și a vacanțelor în timpul pandemiei, riscurile de interferență rău intenționată nu au dispărut.

Utilizatorii care manipulează informații sensibile în timp ce sunt conectați la o rețea WiFi publică se pot confrunta cu multe amenințări, inclusiv furtul de informații personale, cum ar fi datele de conectare și datele financiare. În plus, infractorii cibernetici pot imita un WiFi public legitim, cunoscut sub numele de atacuri om-în-mijloc. Utilizatorii care se conectează la aceste rețele rău intenționate sunt expuși la furt de date, infecții malware și compromisuri financiare.

Instalați o soluție de securitate mobile
Protejarea împotriva amenințărilor la adresa securității mobile nu trebuie să fie un proces minuțios care implică cunoștințe complete de securitate.

O soluție de securitate cibernetică pe telefonul sau tableta dvs. vă protejează dispozitivul de amenințările pe internet și vă protejează informațiile personale de hoții cibernetici.

Pentru prevenirea atacurilor web, Bitdefender folosește tehnologia de filtrare web pentru a vă asigura că nu ajungeți pe site-uri web dăunătoare atunci când navigați. Împreună cu sistemele de protecție anti-phishing și de filtrare antifraudă integrate în soluția noastră de securitate, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la site-urile web sau la escrocherii suspecte.

Compatibil atât cu dispozitivele inteligente iPhone, cât și cu cele Android, Bitdefender Mobile Security vă va ajuta să vă securizați datele, oferind protecție completă împotriva amenințărilor specifice dispozitivelor mobile, indiferent dacă sunteți acasă, la cafeneaua preferată sau în vacanță.

Un strat suplimentar de confidențialitate și securitate este adus de VPN-ul integrat care vă asigură tot traficul în rețelele publice și vă protejează activitatea online, cum ar fi serviciile bancare sau cumpărăturile, de ochii curioși.