Bitdefender a lansat o noua generaţie  antivirus - Ce este nou și de ce este necesar să o încercați?
Feb 03, 2016    
News, International    
3340

Bitdefender a lansat o noua generaţie antivirus - Ce este nou și de ce este necesar să o încercați?

Nu credem că există clienti care nu a auzit de Bitdefender. Au primit multe premii și recenzii foarte pozitive de la multe publicații de prestigiu. Ei tocmai ne-au anunțat de lansarea generației 2016 a produselor lor. Avem de ales între Bitdefender Antivirus 2016, Bitdefender Internet Security 2016 sau Bitdefender Total Security 2016. Înainte de a le descărca, iată ce aduc nou pe piață și de ce merită un upgrade de la generația precedentă:

Ce este nou la produsele Bitdefender 2016?


Fie că este vorba despre Bitdefender Antivirus 2016, Bitdefender Internet Security 2016 sau Bitdefender Total Security 2016, toate produsele Bitdefender primesc o serie de opţiuni şi tehnologii de protecţie noi sau îmbunătăţite. Iată câteva dintre elementele cheie:

  • Noi tehnologii Anti-Ransomware, marca Bitdefender
  • Un firewall mai bun
  • Simplificarea administrării produselor Bitdefender
  • OneClick Optimizer, Bitdefender Photon şi modul Autopilot au fost perfecționate

Noi tehnologii Anti-Ransomware, marca Bitdefender


Probabil aţi auzit despre virusul Poliţia Română. Este un virus care îţi blochează calculatorul, aparent datorită faptului că ai fost depistat că piratezi muzică, filme sau software. Apoi, te anunţă că trebuie să plăteşti o amendă pentru a putea să îţi foloseşti din nou calculatorul. Evident, adevărata Poliţie Română nu are nimic în comun cu toată această poveste. Pentru că este doar o poveste - banii pe care îi plăteşti (dacă pici în plasă) se duc în conturile hackerilor care au creat şi pus la punct acest virus. Din păcate, toată povestea de mai sus a fost imediat adoptată de tot mai mulţi criminali informatici. Astfel, în doar câţiva ani, viruşii de tip ransomware au devenit din ce în ce mai mulţi şi din ce în ce mai agresivi. Unul dintre cele mai “bune” exemple de astfel de viruşi este Cryptolocker. Apărut în mai multe variante, acesta poate să ajungă pe calculatorul tău prin diverse căi: într-un fişier dintr-un mesaj primit pe email, printr-un fişier descărcat de pe Internet, pe stick-uri de memorie USB infectate ş.a.m.d. Posibilităţile sunt nenumărate. Odată ajuns pe calculatorul tău, acest tip nou de virus ransomware nu se mulţumeşte să îţi blocheze accesul. Aşa ceva poate fi reparat relativ uşor şi multe soluţii de securitate, inclusiv cele oferite de Bitdefender, pot face asta. Noii viruşi ransomware, precum Cryptolocker sau Cryptowall fac ceva mult mai periculos şi mai “mafiot”: îţi caută fişierele personale, precum fotografii, clipuri video sau documente şi ţi le criptează. Şi nu ţi le criptează oricum, ci folosesc chei de criptare RSA pe 2048 de biţi, stocate pe serverele hackerilor. Ca să reuşeşti să spargi o astfel de cheie de criptare este aproape imposibil. Este clar că nu ai vrea să ai ghinionul să întâlneşti un astfel de virus. Ei bine, aceşti viruşi de tip ransomware sunt foarte greu de depistat, pentru că nu se comportă ca viruşii tradiţionali. Chiar dacă majoritatea soluţiilor antivirus de pe piaţă pot să descopere aceşti viruşi pe calculatorul tău, problema este că acest lucru se întâmplă de obicei după ce ei au reuşit deja să îţi cripteze fişierele personale. O soluţie eficientă de a te proteja împotriva ransomware-ului este să poţi să blochezi aceşti viruşi înainte ca ei să reuşească să îţi cripteze datele.

Versiunea 2016 a Bitdefender Antivirus promite să facă acest lucru! Specialiştii Bitdefender au reuşit să creeze un model comportamental al viruşilor ransomware şi, ca urmare, produsele lor te protejează acum inclusiv împotriva acestor ameninţări. Cum anume face Bitdefender asta? Iată descrierea oficială:

“Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialiștii în securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor să fie ferite în totalitate de criptarea de către virușii de tip ransomware. Acest tip de amenințare a făcut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial în ultimul an față de anul precedent, prin blocarea dispozitivelor și solicitarea de recompense.

Pentru a detecta și bloca tipurile de viruși ransomware, Bitdefender interzice aplicațiilor de origine incertă să șteargă sau să modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate în directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos. Dubla protecție asigurată de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizează activitatea tuturor aplicațiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de viruși ransomware și pentru a bloca orice aplicație care încearcă să cripteze date de pe terminalul utilizatorului.”

default name

Noi ne-am uitat deja la ce înseamnă această nouă tehnologie de protecţie antivirus: am instalat un sistem de operare Windows 10 Pro într-o maşină virtuală, am instalat Bitdefender Total Security 2016 şi apoi am încercat să rulăm o varintă de CryptoLocker. Rezultatul a fost unul pozitiv: virusul nu a putut să se atingă de fişierele aflate în locaţiile monitorizate.

Un firewall mai bun


Modulul firewall oferit de Bitdefender promite şi el să fie mai performant decât cel din versiunile anterioare. Şi chiar nu avem cum să spunem că versiunile anterioare ale firewall-ului erau slabe, ba chiar dimpotrivă. Legat de versiunea 2016 a firewall-ului Bitdefender, iată ce ne spune compania:

“Progresele tehnologiilor Bitdefender în materie de inteligență artificială permit procesarea în milisecunde a unor cantități enorme de date venite de pe întreg mapamondul și neutralizarea amenințărilor înainte ca acestea să se răspândească. Noul Firewall oferă o performanță îmbunătățită în localizarea cu precizie a atacurilor, prin filtrarea întregului trafic de la și către dispozitiv, inclusiv cel al rețelei Wi-Fi.”

Simplificarea administrării produselor Bitdefender


Bitdefender au renunţat la modul tradiţional de administrare a licenţelor pe care utilizatorii lor le deţin. Dacă până acum, pentru a putea activa un produs de securitate, era necesar să foloseşti interfaţa sa pentru a introduce o cheie de licenţă, acest lucru este acum de domeniul trecutului.

Odată cu versiunea 2016, Bitdefender a simplificat întregul proces de administrare şi folosire a soluţiilor lor de securitate. Avem acum la dispoziţie o consolă numită Bitdefender Central, în fapt o pagină web personalizată pentru fiecare utilizator, de unde poţi să vezi şi să îţi gestionezi toate produsele Bitdefender pe care le deţii. Licenţele produselor pe care le-ai achiziţionat nu mai sunt oferite ca numere serial, ci sunt acum conectate la contul tău de client, astfel că tot ce trebuie să faci pentru a instala o soluţie de securitate Bitdefender pe dispozitivele tale este să descarci şi să rulezi kitul de instalare.

În plus, consola Bitdefender Central îţi oferă şi o serie de opţiuni de utilizare pentru soluţiile de securitate Bitdefender. De exemplu, poţi să declanşezi o scanare antivirus, o actualizare a definiţiilor de viruşi sau să îţi optimizezi calculatorul direct din navigatorul web pe care îl preferi.

default name

OneClick Optimizer, Bitdefender Photon şi modul Autopilot au fost perfecționateAceste module sunt prezente de câţiva ani în soluţiile Bitdefender Internet Security şi Bitdefender Total Security. Însă, odată cu fiecare nouă versiune, ele sunt îmbunătăţite. Acelaşi lucru este adevărat şi acum, în versiunea 2016. Modulele OneClick Optimizer şi Bitdefender Photon te ajută să îţi păstrezi nivelul de performanţă al calculatorului la un nivel cât mai ridicat, iar modul Autopilot este creat să ia cele mai bune decizii legate de securitate, fără a mai fi necesară părerea utilizatorului. Bineînţeles, doar dacă vrei acest lucru! :)

default name