Ce este SASE și cu ce se diferă de SD-WAN? Definitie Gartner
Jan 09, 2020    
Diverse, Articole    
1045

Ce este SASE și cu ce se diferă de SD-WAN? Definitie Gartner

Ce este SASE și cu ce se diferă de SD-WAN?

Definiția Gartner Andrew Lerner, analist la Gartner, a publicat informații care oferă o definiție simplă și clară pentru noul acronim SASE (Secure Access Service Edge, un serviciu de securitate pentru acces la margine). De asemenea, publicația indică ce să caute atunci când alegi un furnizor de o astfel de soluție. Iată câteva dintre cele mai importante citate.

Ce este SASE?:

Definiția:

”SASE combină caracteristicile de securitate a rețelei (cum ar fi SWG, CASB, FWaaS și ZTNA) cu capacitățile WAN (adică SDWAN) pentru a răspunde nevoii organizației de acces dinamic și sigur la resursele IT. Aceste capacități sunt furnizate de regulă sub formă de -aaS și se bazează pe definirea conturilor, contextul actual și politicilor de securitate și cu reglementările naționale. De fapt, SASE este un nou pachet tehnologic care include SD-WAN, SWG, CASB, ZTNA și FWaaS ca principalele caracteristici, cu capacitatea de a identifica date sensibile sau cod malițios, precum și capacitatea de a decripta conținutul la viteză liniară, cu monitorizarea continuă a sesiunilor la sub rezerva unui nivel adecvat de risc și încredere.” Andrew Lerner, Gartner

Astfel, serviciile SASE ar trebui să includă funcționalitatea SD-WAN.

Aspecte importante atunci când alegeți SASE

La ce se atrageți atenție când alegeți un serviciu SASE:

Arhitectura și implementarea software-ului contează cu adevărat. Aveți grijă cu furnizorii care oferă servicii care combină un număr mare de funcții bazate pe înlănțuirea virtuală, mai ales atunci când produsele apar ca urmare a mai multor achiziții sau parteneriate. O astfel de abordare poate accelera intrarea pe piață, dar poate conduce la servicii inconsecvente, la o gestionare slabă și la o latență ridicată. În plus, recomandăm contracte SASE pe termen scurt pentru o perioadă de la unu la doi ani, deoarece modelele de licență se schimbă constant. Preferă furnizorii SASE care oferă o ușurință de licențiere bazată pe conturi (nu bazată pe lățime de bandă) în toate produsele.

default name

Acum aveti posibilitatea de a testa soluția Palo Alto Networks Prisma SASE accesind linkul de mai jos.

Testare gratuita

via https://blog.tiger-optics.ru/