Compania rusească „Roskoschestvo” a numit topul celor mai bune soluții antivirus
Jun 06, 2019    
News, Announcement    
706

Compania rusească „Roskoschestvo” a numit topul celor mai bune soluții antivirus

În "Doctor Web" s-a anunțat despre o metodologie de cercetare netransparentă, iar "Kaspersky Lab" a numit-o contradictorie experienței mondiale de testare publică.

Conform unui studiu realizat de ONG „Sistemul rusesc de calitate“ (Roskachestvo), împreună cu Adunarea Internațională a Organizațiilor de Testare a Consumatorilor (ICRT, International Consumer Research and Testing Ltd), cel mai bun software antivirus pentru sistemul de operare Windows în acest an, este produsul companiei românești Bitdefender. Soluția Internet Security și Antivirus Free Edition s-au clasat pe primul și al treilea loc. Locul al doilea a mers la Internet Security Antivirus de la ESET, iar a patra și a cincea – Security Deluxe de la Norton și Free Antivirus de la Avast.

"Roskoschestvo" și ICTR au evaluat, de asemenea, antivirusuri pentru sistemul de operare MacOS. Primul loc a fost luat de compania ESET cu programul Cyber Security Pro, al doilea - de Internet Security a companiei ruse Kaspersky Lab. Acestea sunt urmate de produse de la Bitdefender, G Data și Norton.

Firmele Sophos și Doctor Web au obținut cele mai mici note din cercetarea Roskoschestvo pentru Windows și Apple și Avira pentru MacOS.

Roskachestvo eliberează un astfel de studiu de ani de zile. În 2018, noi am publicat, primele trei clasamente antivirus pentru Windows includ BitDefender și Kaspersky Lab, pentru MacOS - G Data, Norton, și, de asemenea Kaspersky Lab.

default name

Cum au fost evaluate soluțiile antivirus?

În total, 25 de programe pentru Windows și 10 pentru MacOS au fost evaluate în rating. Fiecare dintre programe a fost testat pe 365 de indicatori, împărțiți în trei grupe. Primul este capacitatea programului de a proteja dispozitivul de diverse tipuri de viruși - amenințări care provin de pe Internet, site-uri frauduloase, programe de extorcare, precum și unități flash infectate. În plus, a fost evaluată ușurința utilizării programelor și nivelul consumului de produse secundare ale resurselor dispozitivului, adică cât de mult lucrul antivirusului afectează performanța computerului.

Fiecare dintre aceste criterii a avut o pondere proprie. De exemplu, 65% - pentru capacitatea de protecție împotriva virușilor, 25% - pentru uzabilitate și 10% - pentru efectul asupra vitezei calculatorului.