Salvează data! MIGF 2020 va avea loc pe 23 și 24 noiembrie
Nov 20, 2020    
Events    
761

Salvează data! MIGF 2020 va avea loc pe 23 și 24 noiembrie

În timpul crizei COVID-19, Internetul a fost esențial pentru viața noastră în moduri pe care nu ni le-am fi putut imagina până de curând. Acest lucru a demonstrat valoarea imensă pe care Internetul o aduce societății, sporind în același timp conștientizarea lacunelor și a preocupărilor cu privire la implicațiile pentru confidențialitate, securitate și multe altele. Anul acesta, Forumul de guvernanță a Internetului din Moldova va avea loc ca o conferință de două zile (atât în format live, cât și online) în zilele de 23 și 24 noiembrie.

Agenda MIGF 2020 include următoarele domenii principale:

  • Guvernanța Internetului în contextul transformării digitale. Confidențialitate vs libertate în spațiul digital - drumul către echilibru.
  • Lecțiile învățate de COVID-19 - trebuie să fim mai digitali.
  • Dreptul constituțional la accesul la Internet: experiența altor țări și constatări pentru Moldova.
  • Internetul obiectelor, inteligența artificială, digitalizarea/mobilitatea afacerilor și alte noi oportunități ale Internetului - adoptarea experienței internaționale la nivel național.
  • Încredere și securitate în spațiul Internet. Foaie de parcurs națională și cooperare regională.
  • Utilizarea Internetului în contextul standardelor europene pentru protecția datelor cu caracter personal. Experiență națională de conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și noi modele de securitate.
  • Impactul Internetului - fenomene negative ca infracțiuni informatice, propagandă, știri false. Experiența specifică regională și națională în depășirea lor.
  • Igiena cibernetică - Construirea unei culturi a siguranței digitale (eveniment în cadrul programului).


Versiunea preliminară a subiectelor Agendei Forumului a fost elaborată pe baza unei serii de discuții cu reprezentanți ai comunității din diferite grupuri de părți interesate: societatea civilă, comunitatea tehnică și mediul academic, sectorul privat, Guvernul și sectorul public. Ideile și sugestiile dvs. pentru MIGF 2020 pot fi trimise prin formularul de sugestii de pe site-ul evenimentului (www.igf.md) sau utilizând canalele de socializare din facebook.

Toți cei care sunt interesați să discute aspecte actuale ale guvernanței Internetului sunt invitați să participe la inițiativa națională. Pentru a vă înregistra, utilizați formularul online de pe site. Participanții înregistrați vor primi detaliile conexiunii pentru a se alătura acestei întâlniri prin e-mail. Toate informațiile relevante vor fi, de asemenea, disponibile pe site-ul web MIGF 2020. Rămâneți la curent pentru actualizări și anunțuri regulate.

Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem online!