Google sporește securitatea browserului Chrome
Jun 08, 2021    
News, Announcement, Articole    
319

Google sporește securitatea browserului Chrome

Google a anunțat lansarea unei noi funcții de securitate în browserul Google Chrome, care vizează detectarea descărcărilor și extensiilor suspecte prin intermediul funcției Enhanced Safe Browsing, lansată acum un an. Funcția implică partajarea datelor în timp real cu Google Safe Browsing pentru a proteja proactiv utilizatorii împotriva site-urilor periculoase, spune www.thehackernews.com.

Compania a remarcat, de asemenea, că integrarea sa cu lista de blocuri API-ul a Safe Browsing a contribuit la îmbunătățirea confidențialității și a securității, numărul extensiilor dăunătoare dezactivate de browser crescând cu 81%.

De asemenea, vine în Chrome o nouă caracteristică de protecție a descărcării, care scanează fișierele descărcate pentru malware folosind metadatele fișierului descărcat, oferind utilizatorilor opțiunea de a trimite fișierul care urmează să fie scanat pentru o analiză mai aprofundată.

„Dacă alegeți să trimiteți fișierul, Chrome îl va încărca în Google Safe Browsing, care îl va scana folosind clasificatorii săi de analiză statică și dinamică în timp real”, a spus Google. „După o scurtă așteptare, dacă Navigarea sigură determină că fișierul este nesigur, Chrome va afișa un avertisment.”

În ciuda faptului că fișierul este etichetat ca potențial periculos, utilizatorii au în continuare opțiunea de a deschide fișierul fără scanare. În cazul în care utilizatorii optează pentru scanarea fișierului, compania a spus că fișierele încărcate sunt șterse din Navigarea sigură la scurt timp după scanare.

Noile opțiuni devin accesibile din noua versiune Chorme 91 prezentata la data de 26 Mai anul curent.
Puteți activa opțiunea Enhanced Safe Browsing accesând Settings > Privacy and security > Security > Enhanced protection.