ICT Career Orientation, ediția a VII-a
Nov 29, 2016    
Events    
1828

ICT Career Orientation, ediția a VII-a

Tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) sunt invitați să participe la ICT Career Orientation 2016. Evenimentul se va desfăşura la data de 1 decembrie, cu începere de la ora 9.00, în incinta Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (str. Studenţilor 7, bloc 3), Universitatea Tehnică a Moldovei.

ICT Career Orientation este organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor acestora spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

Tinerii vor avea șansa să comunice direct cu cei mai importanți angajatori din domeniul TIC și să afle de la aceștia care sunt direcțiile de carieră pe care le pot urma, care sunt cele mai recente tendințe, instrumente, metodologii utilizate în cadrul companiilor, care sunt acțiunile pe care pot și trebuie să le urmeze pentru a obține un job bun și a se afirma la locul de muncă.


default name

În cadrul Sesiunilor de orientare în carieră și a Târgului Companiilor, participanții vor avea posibilitatea:

  • Să afle sugestii şi repere utile privind cele mai solicitate direcţii de carieră în domeniul IT;
  • Să cunoască tendințele actuale și noutăţile din domeniu;
  • Să cunoască oportunitățile și resursele pe care pot să le acceseze pentru a se dezvolta continuu;
  • Să discute cu potențialii angajatori și să afle care sunt condiţiile de angajare, ofertele de muncă şi oportunitățile de stagiere;
  • Să stabilească contacte utile cu experţi şi manageri din IT.
Sesiunile ICT Career Orientation vor fi moderate de profesioniști IT cu experiență și vor oferi informație utilă, exemple practice, dar și recomandări privind dezvoltarea competențelor și abilităților solicitate de către industria TIC. Sesiunile vor fi în limbile română și rusă.

ICT Career Orientation este deschis pentru participare tuturor tinerilor care sunt interesați de oportunitatea unei cariere sau perspective de creștere în domeniul IT. Participarea este gratuită.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului "Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC", Agenției Austriece pentru Dezvoltare, Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2016 și Universității Tehnice a Moldovei.

Programul evenimentului il gasiti AICI