Invitam la Cyber Week 2018 - conferința în domeniul securității cibernetice
Oct 17, 2018    
Events    
1636

Invitam la Cyber Week 2018 - conferința în domeniul securității cibernetice

In perioada 29 Octombrie – 02 Noiembrie curent, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică sub patronajul Cancelariei de Stat și a Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Centrul de excelență Tekwill, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) și Reliable Solutions Distributor organizează evenimentul “Moldova Cyber Week 2018”, alăturându-se astfel campaniei europene de conștientizare #CyberSecMonth, aducând în prim plan subiectul Securității Cibernetice.

Evenimentul va avea loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill” (str. Studenților 9/11).

default name
Cyber Week își propune să ofere pe parcursul a 5 zile, un program variat de activități dedicate construirii unui viitor digital securizat.

29 Octombrie: Conferința în domeniul securității cibernetice, eveniment care va reuni oficiali guvernamentali, lideri ai sectorului public, experți notorii în securitatea IT și companii de profil din Moldova, Romania, Ucraina, Letonia, Olanda, Estonia, SUA, împreună cu participanți din Europa și regiunea CSI, pentru a discuta cele mai actuale tendințe și probleme în domeniul securității cibernetice, dar și căile de răspuns la amenințările survenite din spațiul cibernetic.

30 - 31 Octombrie: Scenarii în format Cyber Drill, în cadrul cărora participanții își vor putea testa capacitățile de reacție la atacuri cibernetice, fiind ghidați de experți notorii din cadrul Bitdefender, ITU, CybExer Technologies, Deloitte, Cisco, CyberServices, FancyFon și Trend Micro.

1 Noiembrie: Workshop-uri tematice organizate în sesiuni paralele, în cadrul cărora vor fi puse în discuție subiecte precum GDPR și soluții avansate de securitate prezentate de experți CISCO.

2 Noiembrie: Workshop „Safe Kids”, eveniment dedicat creșterii nivelului de conștientizare și informare despre riscurile la care pot fi expuși copii atunci când navighează în mediul online. În cadrul workshop-ului organizat, împreună cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, parteneri din cadrul Centrului Internațional "Lastrada" și Moldcell, experți din Polonia și Biroul Federal de Investigații precum și din cadrul companiei Bitdefender, vom stimula și încuraja participarea copiilor, adolescenților, părinților și a profesorilor în crearea unui mediu digital sigur prin informare și comunicare.

Cyber Week este un eveniment național, reprezentativ în activitatea Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. Organizarea acestuia este posibilă datorită implicării și aportului sponsorilor și partenerilor precum Ambasada SUA în Moldova, Î.S.Moldatsa, Orange, Bitdefender, CISCO, Mobile Iron, RTS, Manage Engine, OneSpan, Simpals, It-Lab, Rapid-Link și alte companii din sectorul public și privat.

Informații detaliate despre programul “Moldova Cyber Week 2018” sunt publicate și actualizate pe pagina evenimentului www.moldovacyberweek.md.

Participarea la eveniment este gratuită și se realizează prin înregistrare până la data de 24.10.2018, pe pagina evenimentului accesând aici. Numărul participanților care se pot înscrie la conferință este limitat!

Inregistrare