Testarea aplicatiilor de tip antivirus din partea Federatiei Ruse 2018
Apr 19, 2018    
News, Articole    
1931

Testarea aplicatiilor de tip antivirus din partea Federatiei Ruse 2018

Mare dezamagire vor avea utilizatorii PC: majoritatea programelor antivirus asigură o protecție de 95% la nivelul de 97% dorite. Acesta este rezultatul verificării a 23 de programe anti-virus pentru calculatoarele de pe baza Windows din întreaga lume. Acestea au fost verificate de către Roskaschestvo în colaborare cu ICRT (International Consumer Research and Testing Ltd) - Adunarea Internațională a Organizațiilor de Testare a Consumatorilor.

Experții au eliminat miturile despre programele anti-virus
Experții au eliminat și câteva mituri despre antivirusuri. Dintre acestea, credința utilizatorilor că programele cu plata sînt mai bune decât cele gratuite. În studiu, pentru prima dată, au fost introduse două aplicatii rusesti precum ar fi, Kaspersky și Dr.Web Antivirus. Aceasta indică popularitatea ridicată a acestor antivirusuri. Ei au concurat în eficiență cu versiuni plătite și gratuite ale dezvoltatorilor antivirus precum sunt Norton, AVG, ESET, Avira, Avast, Panda, BitDefender, McAfee și Sophos.

Kaspersky a ajuns la linia de sosire al doilea

Cel mai bun anti-virus a fost un program plătit de la dezvoltatorul român - BitDefender Internet Security. A obținut 4.593 de puncte din cele 5.5. Doar 0,2 puncte au pierdut medalia de aur cei de la Kaspersky Internet Security. Cel de-al treilea loc a fost reluat de către români: versiunea gratuită a BitDefender Antivirus Free Edition cu 4.367 de puncte.

default name

Dar de viruși știu să se apere nu numai dezvoltatorii din Europa de Est. Locul al patrulea la luat antivirusul BullGuard Internet Security (4.364 puncte), iar al cincilea - Norton Security Deluxe (4.313). În top zece au fost inclus antivirusul gratuit Avast Free Antivirus.

Protecția împotriva phishingului
Din partea fiecărui dezvoltator de antivirus inclusi in acest test, experții ICRT au selectat un singur program. Cel de-al doilea program antivirus, cum ar fi, de exemplu, producătorul român, ar putea fi testat, numai dacă este gratuit.

Programele au fost testate pentru două sute de indicatori - gradul de utilizare, nivelul de protecție împotriva virușilor, impactul programului asupra vitezei calculatorului, etc.

Aproape toate programele sunt bune în apărarea împotriva spyware-ului și protecția împotriva phishingului - dezghețarea datelor de identificare a utilizatorilor.

Mai bine defensiv decât nimic
În sistemul de operare Windows 10 este preinstalat programul standard de protecție Windows Defender. Cea de-a zecea versiune a "Windows" este instalată în 43% dintre proprietarii de calculatoare cu Windows. Dar cercetarea a arătat că Windows Defender se află mult în urma concurenților săi. Programul sa clasat pe locul 17 în clasamentul global. Programul a fost devastat, inclusive de patru programe antivirus gratuite.
default name
Windows Defender a marcat doar 3.511 de puncte, prezentând rezultate satisfăcătoare în ceea ce privește protecția online, dar nu a trecut testul de phishing și a contracarat programele de extortioniști. Aditional, protecția încorporată nu face față protecției calculatorului în modul deconectat. Cu toate acestea, experții au considerat această protecție "decentă", mai ales în comparație cu utilizatorii versiunilor anterioare de Windows, care nu au protecție integrată și rămân practic neprotejați fără antivirus.

Un studiu detaliat al antivirusurilor pentru calculatoarele cu sistem de operare MAC va fi disponibil în vara anului 2018. O evaluare detaliată a antivirusului ICRT pentru Windows pe toți indicatorii este disponibilă pe portalul Roskaschestvo


Testare gratuita Bitdefender
via vesti.ru