Ultimele tehnologii Machine Learning de la Bitdefender previn atacurile de la GoldenEye/Petya
Jun 30, 2017    
News    
1636

Ultimele tehnologii Machine Learning de la Bitdefender previn atacurile de la GoldenEye/Petya

Noul val de atac de răscumpărare, # GoldenEye / # Petya, lansat pe 27 iunie, care a lovit recent piața în întreaga lume.

Până în prezent, atacurile s-au răspândit în mai multe țări și au afectat infrastructurile critice, printre care Cernobîl din Ucraina, Merck din SUA și Deutsche Post pentru a numi doar câteva.

Până în prezent, clienții Bitdefender sunt în siguranță și au fost protejați de GoldenEye/Petya și WannaCry.

Bitdefender Lab Blog

Aplicația de tip ransomware GoldenEye/Petya utilizează exploit-ul EternalBlue pentru a se răspândi de la un computer la altul. Scriptul PowerShell este folosit deasemenea pentru propagarea atacurilor. Pentru a avea acces la ultimele noutati pe această temă, consultați blogul Bitdefender.

De ce acest atac este deosebit de periculos în rândul atacurilor tradiționale de răscumpărare?

Atacul este mai agresiv decât recentul WannaCry. Nu numai că GoldenEye "împrumută" capacitatea de auto-propagare de la WannaCrypt, dar a adăugat și alte straturi de criptare.

Aflați mai multe despre atac

Primul strat de criptare vizează fișierele individuale de pe computer, in timp ce al doilea strat criptează structurile NTFS, împiedicând computerele victimelor să mai foloseasca sistemul de operare. Acest lucru face imposibilă restaurarea datelor criptate dintr-un back-up existent.

GravityZone Security for Endpoint, care include tehnologii de ultimă generație anti-malware de Machine Learning și tehnologii de introspecție a memoriei (Memory Introspection) HVI, protejează clienții de cele mai recente atacuri de tip ransomware, printre care WannaCry în mai și, cel mai recent, GoldenEye/Petya.

Vă informăm pe această cale că toți clientii Bitdefender sunt în siguranță. Tehnologiile Bitdefender blochează probele actuale cunoscute ale noii variante GoldenEye. Vă sfătuim să informați clienții să aibă ultimele actualizări ale semnăturilor, permițând actualizările automate.