Rețele Terestre - Parolele devin nesigure. Cum să ne securizăm corect accesul Rețele Terestre - Parolele devin nesigure. Cum să ne securizăm corect accesul
Parolele devin nesigure. Cum să ne securizăm corect accesul
Noutăți
526
Parolele devin nesigure. Cum să ne securizăm corect accesul

Experții în securitate cibernetică declară că parolele utilizate au devenit tot mai simple și evidente, iar acest lucru reprezintă un pericol pentru datele personale. Aceștia recomandă, acolo unde este posibil, folosirea unui strat suplimentar de identificare pentru conectare, cum ar fi biometria.

În această ordine de idei, experții în securitate sfătuiesc persoanele care creează o parolă să folosească o colecție din trei cuvinte unice, aleatorii, pe care să nu o utilizeze pe mai multe conturi, notează capital.ro.

Totodată, Centrul Național de Securitate Cibernetică recomandă crearea unei parole lungi prin combinarea a trei cuvinte aleatorii, permițând o structură mai lungă, decât mai multe alegeri standard, menționează agora.md, citând NCSC.

Astfel, recomandarea principală ține de folosirea unei parole puternice și separate pentru e-mail, deoarece acesta este adesea calea de accesare a altor conturi. De asemenea, crearea parolelor puternice, folosind trei cuvinte aleatorii, oferă un plus de securitate.

Dincolo de recomandările generale, în privința securizării parolelor, Bitdefender a creat aplicația Bitdefender Password Manager, un serviciu securizat disponibil pe mai multe platforme, care oferă utilizatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a rămâne în siguranță într-o lume în care breșele de securitate și vânzarea ilegală a datelor confidențiale pe Darknet sunt la ordinea zilei.

Respectiv, acum nu mai trebuie să memorați toate parolele și, mai mult, puteți crea și utiliza parole care îndeplinesc cele mai stricte standarde de securitate fără să vă pese pe ce dispozitiv le-ați creat, pentru că aplicația face parte dintr-un ecosistem sigur și este disponibilă pe toate platformele, indiferent că vorbim de Windows, macOS, Android sau iOS.

Bitdefender Password Manager îi ajută pe utilizatori să identifice și să șteargă parolele duble și îi informează dacă s-a produs o breșă de securitate care le-a dezvăluit datele confidențiale în mediul online. Password Manager monitorizează constant dacă există breșe de securitate și alertează utilizatorii în cazul în care numele de utilizator, adresele de e-mail, parolele sau cardurile de credit ale acestora au fost expuse.

Aplicația mai folosește și funcționalitățile de securitate ale fiecărui dispozitiv, precum parole master, amprente sau recunoașterea facială. Ea permite și importarea datelor de la alte aplicații de tip manager de parole, pentru ca utilizatorii să poată trece de la altă aplicație la Bitdefender Password Manager fără probleme.

Aplicația Password Manager de la Bitdefender este disponibil pe bază de abonament la Bitdefender Total Security și/ sau Bitdefender Family Pack, extensie pentru majoritatea browserelor principale și ca aplicație separată pentru iOS și Android.