Rețele Terestre - Victime ale amenințăriilor ransomware-lui pot fi din diverse sectoare ale economiei Rețele Terestre - Victime ale amenințăriilor ransomware-lui pot fi din diverse sectoare ale economiei
Victime ale amenințăriilor ransomware-lui pot fi din diverse sectoare ale economiei
News
3399
Victime ale amenințăriilor ransomware-lui pot fi din diverse sectoare ale economiei

Recent, pe data de 14 iunie 2022,  lanțul de supermarket-uri din sudul Africii „Shoprite” care este format din circa 2943 magazine și peste 149 mii de angajați au publicat o declarație prin care anunță că au fost victimele unui atac cibernetic de tip ransomware desfășurat la 07 iunie 2022 și revendicat de către gruparea de criminalitate cibernetică RansomHouse.

Din declarații rezultă că atacul cibernetic a avut impact asupra unui anumit subset de date care ar putea afecta unii clienți ce s-au angajat în transferuri de bani în Regatul Swaziland, în Namibia și în Zambia.

Supermarket-urile au devenit o țintă frecventă pentru hackeri, cel mai mare lanț de astfel de magazine din Trinidad și Tobago suferind, în luna mai, un atac cibernetic care a provocat întreruperi în toate punctele sale de lucru din întreaga țară.

Tot în această perioadă au apărut datele unui sondaj în cadrul raportului Sophos, unde au fost chestionate organizații din sectorul sănătății.

Astfel, sondajul relevă o creștere cu 94% a atacurilor cibernetice îndreptate asupra acestui sector în 2021 față de 2020, dar și faptul că organizațiile sanitare se descurcă din ce în ce mai bine în ceea ce privește urmările atacurilor ransomware.

Raportul arată că 99% dintre organizațiile afectate de ransomware au recuperat cel puțin o parte dintre date după ce infractorii cibernetici le-au criptat în timpul atacurilor, dar numai 2% dintre organizațiile care au platit răscumpărarea au primit toate datele înapoi.

În timp ce organizațiile din domeniul sănătății plătesc cel mai des răscumpărările, acestea plătesc cele mai mici răscumpărări medii comparativ cu media globală.

Soluția noastră de securitate Bitdefender oferă utilizatorilor și administratorilor de securitate instrumente pe niveluri multiple de a ține la distanță ransomware-ul. Pentru  detalii, vizitați magazinul nostru virtual - https://rts.md/magazin?category=security_and_antivirus