Rețele Terestre - Bitdefender oferă decriptor universal gratuit pentru Ransomware REvil Rețele Terestre - Bitdefender oferă decriptor universal gratuit pentru Ransomware REvil
Bitdefender oferă decriptor universal gratuit pentru Ransomware REvil
Новости
178
Bitdefender oferă decriptor universal gratuit pentru Ransomware REvil

Bitdefender a anunțat disponibilitatea unui decriptor universal pentru REvil / Sodinokibi. Creat în colaborare cu un partener de încredere în aplicarea legii, acest instrument ajută victimele criptate de ransomware-ul REvil să își refacă fișierele și să se recupereze după atacurile făcute înainte de 13 iulie 2021.

Pe 13 iulie a acestui an, părți din infrastructura REvil au ieșit offline, lăsând victimele infectate care nu plătiseră răscumpărarea să nu poată recupera datele criptate. Acest instrument de decriptare va oferi acum victimelor posibilitatea de a prelua controlul asupra datelor și activelor lor, sursa Bitdefender.com.

Vă rugăm să rețineți că aceasta este o investigație în curs de desfășurare și nu putem comenta detalii legate de acest caz până când nu suntem autorizați de partenerul principal care investighează legea. Ambele părți consideră că este important să se elibereze decriptorul universal înainte de finalizarea anchetei pentru a ajuta cât mai multe victime.

Credem că noile atacuri REvil sunt iminente după ce serverele și infrastructura de suport ale bandei de ransomware au revenit recent online după o pauză de două luni. Îndemnăm organizațiile să fie în alertă maximă și să ia măsurile de precauție necesare.

Cine este REvil / Sodinokibi?

REvil este un operator Ransomware-as-a-Service (RaaS) cu sediul probabil într-o țară a Comunității Statelor Independente (CSI). A apărut în 2019 ca succesor al ransomware-ului GandCrab, care a dispărut, și este unul dintre cele mai prolifice ransomware de pe dark web, întrucât afiliații au vizat mii de companii de tehnologie, furnizori de servicii gestionate și comercianți cu amănuntul din întreaga lume.

După criptarea cu succes a datelor unei companii, afiliații REvil solicită răscumpărări mari de până la 70 milioane USD în schimbul unei chei de decriptare și asigurarea că nu vor publica datele interne exfiltrate în timpul atacului.

Ransomware continuă să câștige popularitate pe tot parcursul anului 2021 și rămâne un atac favorizat care amenință organizațiile de toate dimensiunile din toate industriile.

Descărcați instrumentul REvil Decryption aici.

Victimele ransomware-ului REvil pot descărca gratuit noul instrument de decriptare pentru a-și recupera datele.

Pentru a nu nimeri in categoria utilizatorilor de risc, instalați antivirusul Bitdefender licențiat, pentru detalii: RTS Store .