Rețele Terestre - Atacurile cibernetice ating un nou record Rețele Terestre - Atacurile cibernetice ating un nou record
Atacurile cibernetice ating un nou record
Noutăți
95
Atacurile cibernetice ating un nou record

Zilnic sunt detectate între jumătate de milion și 800 de mii de evenimente de securitate, însă atacuri de ordin cibernetic sunt între 20 și 30 de mii, susține Dan Cîmpeanu, directorul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) din România, scrie digi24.ro.

Potrivit acestuia, atacurile au loc în contextul războiului din Ucraina, iar capcanele întinse utilizatorilor sunt din ce în ce mai performante, mai credibile, mai actuale.

De menționat e și faptul că, previziunile Bitdefender pentru anul 2022 țineau și de tensiunile politice, care ar putea avea un impact important asupra sectorului cibernetic, pe măsură ce țările se vor întrece pentru supremația digitală.

Astfel, se lua în calcul faptul ca 2022 să fie anul atacurilor informatice împotriva infrastructurilor critice, iar atacatorii vor implementa tactici similare cu cele ale amenințărilor avansate și persistente, eficiente mai ales împotriva rețelelor de electricitate, a serviciilor de apă și canalizare sau a transportului public, deci cu impact imediat asupra comunităților. Ne fiind vorba doar de utilități publice, ci și de părți din internet pe care atacatorii și-ar putea propune să le întrerupă în 2022.

În plus, pe durata acestui an se vor intensifica inițiativele de contraatac a hackerilor din întreaga lume, în special împotriva statelor care oferă infractorilor cibernetici un adăpost sigur pentru comiterea de infracțiuni informatice care vizează instituții americane sau europene.

Faptul că Bitdefender a prevăzut momentele legate de situația politică și corelația acesteia cu lumea cibernetică, este încă un indicator care vorbește despre nivelul înalt de securitate oferit de soluția Bitdefender.

În susținerea celor menționate mai sus, încurajăm folosirea de către toți utilizatorii de internet a antivirusului care și-a demonstrat, în repetate rânduri, eficiența imbatabilă în detecția amenințărilor cibernetice. Găsiți în magazinul nostru virtual oferta compatibilă cu nevoia Dvs. de securitate cibernetică!