Rețele Terestre - Dacă am iPhone, n-am nevoie de antivirus? Nimic mai greșit. Vedeți de ce Rețele Terestre - Dacă am iPhone, n-am nevoie de antivirus? Nimic mai greșit. Vedeți de ce
Dacă am iPhone, n-am nevoie de antivirus? Nimic mai greșit. Vedeți de ce
Noutăți
1066
Dacă am iPhone, n-am nevoie de antivirus? Nimic mai greșit. Vedeți de ce

Atunci când își lansează campaniile de atac, infractorii cibernetici nu țin cont de tipul de dispozitiv sau de sistemul de operare. De exemplu, operatorii FluBot – care vizează, de obicei, utilizatorii Android – vor utiliza metode independente de platformă, cum ar fi phishingul, dacă detectează utilizatori iOS în rețeaua lor, susțin cei de la bitdefender.ro.

Securitatea a devenit un aspect esențial pentru utilizatorii de telefoane mobile, indiferent de model. În acest articol, vom vorbi despre trei amenințări diferite cu care utilizatorii de iPhone se confruntă în fiecare zi, pentru a înțelege de ce este important să utilizați o soluție de securitate dedicată.

Deși telefoanele iPhone nu sunt la fel de predispuse la amenințările cibernetice ca dispozitivele Android, acestea nu sunt deloc scutite de atacurile malware.

Cu toate că poate infecta atât dispozitivele Android, cât și pe cele iOS, faimosul spyware Pegasus este extrem de periculos pentru utilizatorii de iPhone.

Pegasus este considerat a fi cel mai avansat malware din categoria sa. Acesta exploatează vulnerabilitățile aplicațiilor de mesagerie și poate compromite dispozitivul fără ca utilizatorul să întreprindă vreo acțiune. Din cauza faptului că utilizatorii consideră că telefoanele lor iPhone sunt protejate împotriva malware-ului, o amenințare de tip „zero-click” precum Pegasus poate rămâne nedetectată dacă utilizatorii nu au o soluție de securitate instalată pe dispozitivele lor.

Bitdefender Mobile Security detectează spyware-ul Pegasus și îl blochează atunci când acesta încearcă să infecteze telefoanele iPhone.

Smishing

Phishing-ul prin SMS sau smishing-ul este o tehnică ce utilizează protocolul SMS (Short Message Service) al telefoanelor pentru a trimite conținut infectat către victimele care nu bănuiesc nimic.

În mod normal, atacatorii creează un site fals și lansează atacuri asupra victimelor trimițând mesaje înfricoșătoare sau tentante care le solicită să întreprindă anumite acțiuni. De obicei, spyware-ul FluBot menționat anterior este trimis în acest mod pe telefoanele Android. Pe sistemele de operare iOS, atacurile de tip „smishing” încearcă, în general, să-i determine pe utilizatori să-și divulge datele de autentificare, la fel ca în cazul tuturor atacurilor de phishing.

Bitdefender Mobile Security blochează link-urile care vă  redirecționează către site-uri web de phishing sau frauduloase.

Nu puteți ști mereu ce informații trimit în fundal aplicațiile instalate pe telefon și în ce măsură sunt informațiile respective gestionate în mod securizat. Datele Dvs. ar putea fi trimise pe internet în format de text simplu, fără ca Dvs. să știi. Atacatorii pot intercepta traficul atunci când utilizați o rețea Wi-Fi publică sau vă poți alege cu un exploit de tip „zero-day” pentru simplul fapt că iPhone-ul Dvs. nu este actualizat cu cel mai recent patch de securitate.

Cu Bitdefender Mobile Security puteți scana cu ușurință iPhone-ul Dvs. pentru a descoperi dacă există configurații necorespunzătoare care vă pun confidențialitatea și securitatea în pericol și pentru a remedia respectivele probleme, cu un impact minim asupra performanței sistemului și autonomiei bateriei.