Rețele Terestre - Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost inoperabile luni, 4 octombrie, timp de șase ore Rețele Terestre - Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost inoperabile luni, 4 octombrie, timp de șase ore
Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost inoperabile luni, 4 octombrie, timp de șase ore
Noutăți
65
Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost inoperabile luni, 4 octombrie, timp de șase ore

Activele fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, 37 de ani, au scăzut cu 5,1 miliarde de euro după pana majoră de ieri a Facebook-ului și a celorlalte aplicații pe care le deține, a scris „Bloomberg”.

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost inoperabile luni, 4 octombrie, timp de șase ore. Oamenii din întreaga lume au raportat că serviciile nu mai funcționează. Un super-dezastru deoarece, cu un total de peste 6,2 miliarde de utilizatori, Facebook este cel mai mare grup de social media din lume. Numai pe Down Detector, platforma pe care useri raportează problemele cu internetul și cu rețelele de socializare, au fost ieri 10,6 million de raportări în întreaga lume. Mark Zuckerberg a primit o adevărată lovitură financiară: a pierdut 5,1 miliarde de euro, a calculat „Bloomberg”, așa că acum are are o avere de doar 103 miliarde de euro și a căzut de pe locul 3 pe locul 5 în topul celor mai bogați oameni din lume. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, 65 de ani are 129 de miliarde de dolari (111 miliarde de euro). Angajații n-au putut să intre în sediu, să-și acceseze e-mailurile, iar domeniul a fost de vânzare Problemele au fost atât de grave, încât angajații Facebook nici nu au putut intra în propriile birouri, a dezvăluit Kevin Collier, de la NBC News, pe Twitter. Explicația: accesul în interior este legat de rețeaua de socializare, care era inactivă.

În același timp, domeniul www.facebook.com a fost, la un moment dat, de vânzare, a descoperit Bild. Potrivit Domaintools.com, site-ul este acum din nou în proprietatea Facebook Inc. din Menlo Park (California). Potrivit „MacObserver” este greu de spus dacă oferta de vânzare a fost reală sau nu. Este posibil ca cineva de pe site-ul de știri să fi reușit să străpungă sistemele de securitate ale platformei și să ofere www.facebook.com spre vânzare.

Conform Reuters, experţii în securitate care urmăresc situaţia sunt de părere că această problemă a fost declanşată de o eroare de configurare care a făcut ca serverele Facebook să devină inaccesibile. Acest lucru poate fi rezultatul unei erori interne, însă varianta unui posibil act de sabotaj din partea unui angajat al Facebook nu poate fi încă exclusă.