Rețele Terestre - Vara înseamnă vacanță. Cum evitați problemele legate de securitatea cibernetică Rețele Terestre - Vara înseamnă vacanță. Cum evitați problemele legate de securitatea cibernetică
Vara înseamnă vacanță. Cum evitați problemele legate de securitatea cibernetică
Noutăți
329
Vara înseamnă vacanță. Cum evitați problemele legate de securitatea cibernetică

Odată cu venirea verii începe și sezonul de vacanță, iar pentru ca vacanța Dvs. să fie lipsită de griji cibernetice, am decis să trecem în revistă toate măsurile care trebuie luate pentru a rămâne în siguranță.

Astfel,  principalele aspecte de care trebuie să țineți cont sunt:

  • Evitați conectările la Wi-Fi publice

 Există hackeri care clonează locații de tip free Wi-Fi și accesează datele personale.

  • Folosiți VPN

 Datorită conexiunii de tip VPN, datele transmise de Dvs. sunt criptate, respectiv sunteți în siguranță.

  • Accesați fără să vă logați

La navigarea pe site-uri și servicii web evitați logarea/introducerea datelor personale pentru a nu vi se sparge conturile personale.

  • Https

Dacă vacanța Dvs. implică, totuși, folosirea serviciilor web, accesați-le pe acelea care au conexiunea de tip https, deoarece acestea sunt criptate.

Un element important în configurația de securitate cibernetică este instalarea antivirusul pe telefon, tabletă sau orice dispozitiv mobil. Funcționarea și actualizarea acestuia este deosebit de importantă pentru a putea face față celor mai noi programe malițioase.

          La etapa actuală, telefoanele mobile și tabletele sunt calculatoare mici portative și, dincolo de stocarea datelor cu caracter personal, smartphone-urile şi tabletele sunt folosite şi pentru plata facturilor, pentru aplicaţii bancare, chiar pentru a alimenta diverse portofele electronice. Cât privește ultima aplicație, portofelul electronic, este binevenit ca acesta să aibă mai multe nivele de autentificare, pentru a evita orice risc de fraude.
         Și fiindcă toată lumea are nevoie de vacanță lipsită de griji, utilizarea unui software de securitate și de încredere, precum este Bitdefender Mobile Security este o necesitate și o soluție completă, care vă protejează dispozitivele faţă de o multitudine de atacuri cibernetice.