Rețele Terestre - Faimosul malware Raccoon Stealer a revenit Rețele Terestre - Faimosul malware Raccoon Stealer a revenit
Faimosul malware Raccoon Stealer a revenit
Noutăți
4581
Faimosul malware Raccoon Stealer a revenit

Cercetătorii în domeniul securității cibernetice au identificat malware-ul Raccoon Stealer care a revenit cu o a doua versiune majoră care oferă hackerilor capacități sporite de furt de parole și o capacitate operațională mai bună după ce operațiunea de malware a fost oprită, deoarece unul dintre dezvoltatorii principali a murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina în martie 2022.

Versiunea Raccoon actualizată a fost creată în întregime de la zero folosind C/C++ și oferă un nou back-end, front-end și cod pentru a fura credențiale și alte date. Cu toate acestea, pe 8 iunie 2022, analiștii din securitatea cibernetică au identificat o nouă familie de malware și au numit-o „RecordBreaker”, neștiind complet că este următoarea versiune majoră a Racoon Stealer. Însă acum este confirmat că acest eșantion de 56 KB este noul Raccoon, care poate funcționa pe sisteme pe 32 și 64 de biți fără nicio dependență, regăsind doar 8 DLL-uri legitime de pe serverele sale C2. În plus, C2 oferă, de asemenea, malware-ul cu configurația sa (aplicații către țintă, URL care găzduiește DLL-urile, token pentru infiltrarea datelor), primește datele de amprentă a dispozitivului și apoi așteaptă solicitările POST individuale care constau în informații furate.

În cele din urmă, un punct de subliniat este că a doua versiune majoră a lui Raccoon Stealer este accesibilă doar unui grup mic de hackeri, cel mai probabil foști clienți.

Deocamdată, operatorii Raccoon nu au anunțat disponibilitatea sa largă, posibil pentru că sunt necesare anumite aspecte de îmunătățit.

#Rămâneți la curent! #Fiți în siguranță cu BitDefender!

Pentru  detalii, vizitați magazinul nostru virtual - https://rts.md/magazin?category=security_and_antivirus